POLITYKA PRYWATNOŚCI

OTR-EM, z siedzibą pod adresem Meerkensstraat 41, B-3650 Dilsen-Lanklaar, ponosi odpowiedzialność za przetwarzanie danych osobowych zgodnie z niniejszym oświadczeniem o ochronie prywatności.

Dane kontaktowe:

https://www.otr-em.be/ 
OTR-EM 
Meerkensstraat 41
B-3650 Dilsen-Lanklaar 
+32 89 43 02 18

Inspektorką danych osobowych w OTR-EM jest Natalie Shnypteva, dostępna pod adresem office@otr-em.com.

Przetwarzane przez nas dane osobowe

OTR-EM przetwarza Państwa dane osobowe, ponieważ korzystają Państwo z naszych usług lub sami je nam Państwo udostępnili. Poniżej znajdą Państwo wykaz przetwarzanych przez nas danych osobowych:

  • Imię i nazwisko
  • Dane adresowe
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Inne dane osobowe udostępniane przez Państwa w sposób aktywny, na przykład podczas tworzenia profilu na niniejszej stronie internetowej, korespondencyjnie lub telefonicznie
  • Informacje o Państwa działaniach na naszej stronie internetowej

Przetwarzane przez nas szczególne kategorie danych osobowych lub dane wrażliwe

Nasza strona internetowa lub usługa nie ma na celu zbierania danych o osobach odwiedzających młodszych niż 16 lat, chyba że mają pozwolenie od rodziców lub opiekunów. Nie możemy jednak sprawdzić, czy użytkownik jest starszy niż 16 lat. Dlatego zachęcamy rodziców do angażowania się w działania online swoich dzieci w celu zapobiegania gromadzenia danych o dzieciach bez zgody rodziców. Jeśli są Państwo przekonani, że zgromadziliśmy dane osobowe osoby nieletniej bez takiego pozwolenia, prosimy o kontakt z nami pod adresem office@otr-em.com, wówczas usuniemy te informacje.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy dane osobowe

OTR-EM przetwarza Państwa dane osobowe w następujących celach:

  • Wysyłanie naszego biuletynu lub broszury reklamowej
  • W razie konieczności kontakt telefoniczny lub mailowy z Państwem w celu wykonania naszej usługi
  • Informowanie Państwa o zmianach w naszych usługach i produktach
  • Oferowanie Państwu możliwości założenia konta
  • W celu dostarczenia Państwu towarów lub usług
  • OTR-EM przetwarza również dane osobowe, jeśli jesteśmy do tego prawnie zobowiązani, jest tak na przykład w przypadku informacji, których potrzebujemy do naszego zeznania podatkowego.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

OTR-EM nie podejmuje decyzji w oparciu o zautomatyzowane przetwarzanie w sprawach, które mogą mieć (znaczące) konsekwencje dla osób. Są to decyzje podejmowane przez programy lub systemy komputerowe, bez udziału człowieka (na przykład pracownika OTR-EM). 

Jak długo przechowujemy dane osobowe

OTR-EM nie przechowuje Państwa danych osobowych dłużej niż jest to absolutnie konieczne do realizacji celów, do których Państwa dane są zbierane. Obowiązują u nas następujące okresy przechowywania dla następujących (kategorii) danych osobowych:

Dane osobowe > Do momentu anulowania konta lub 30 dni od daty zakupu
Adres > Do momentu anulowania konta lub 30 dni od daty zakupu > Niezbędne do fakturowania i zwrotów

Udostępnianie danych osobowych stronom trzecim

OTR-EM nie sprzedaje Państwa danych stronom trzecim i udostępnia je tylko wtedy, gdy jest to niezbędne do wykonania naszej umowy z Państwem lub do wywiązania się z obowiązku prawnego. Z firmami, które przetwarzają Państwa dane w naszym imieniu, zawieramy umowę o przetwarzanie danych osobowych w celu zapewnienia takiego samego poziomu bezpieczeństwa i poufności Państwa danych. OTR-EM pozostaje odpowiedzialne za przetwarzanie Państwa danych.

Pliki cookie lub podobne techniki, z których korzystamy

OTR-EM stosuje jedynie techniczne i funkcjonalne pliki cookie, a także pliki cookie analityczne, które nie naruszają Państwa prywatności. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze, tablecie lub smartfonie podczas pierwszej wizyty na niniejszej stronie internetowej. Stosowane przez nas pliki cookie są niezbędne do technicznego działania strony internetowej i Państwa wygody użytkowania. Odpowiadają one za poprawne działanie strony i zapamiętują m.in. Państwa preferencje. Dzięki nim możemy także zoptymalizować naszą stronę internetową. Mogą Państwo zrezygnować z plików cookie, ustawiając swoją przeglądarkę internetową w taki sposób, aby nie zapisywała plików cookie. Ponadto w ustawieniach przeglądarki mogą Państwo również usunąć wszystkie wcześniej zapisane informacje.

Wgląd, zmiana lub usunięcie danych

Mają Państwo prawo do wglądu do swoich danych osobowych, do ich zmiany lub usunięcia. Mogą to Państwo zrobić samodzielnie, korzystając z indywidualnych ustawień swojego konta. Ponadto mają Państwo prawo wycofać swoją zgodę na przetwarzanie danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych przez naszą firmę oraz mają Państwo prawo do przeniesienia danych. Oznacza to, że mogą Państwo złożyć do nas wniosek o przesłanie danych osobowych, którymi na Państwa temat dysponujemy, w postaci pliku komputerowego do Państwa lub innej wskazanej przez Państwa organizacji. Jeżeli chcą Państwo skorzystać z prawa do sprzeciwu lub przenoszenia danych lub jeżeli mają Państwo inne pytania/uwagi dotyczące przetwarzania danych, prosimy o przesłanie odpowiedniego wniosku na adres office@otr-em.com. Aby upewnić się, że wniosek o wgląd został złożony właśnie przez Państwa, będziemy prosić o przesłanie wraz z wnioskiem kopii dokumentu tożsamości. Na kopii należy zamalować na czarno swoje zdjęcie, pasek MRZ (machine readable zone, pasek z numerami u dołu dokumentu), nr dokumentu i numer identyfikacyjny PESEL/BSN. Ma to na celu ochronę Państwa prywatności. OTR-EM odpowie na Państwa wniosek najszybciej, jak to możliwe, a w każdym przypadku w ciągu czterech tygodni. OTR-EM chce również zwrócić Państwa uwagę na to, że mają Państwo możliwość złożenia zażalenia do krajowego organu nadzoru: holenderskiego Urzędu ds. danych osobowych. Można to zrobić, klikając w poniższy link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Jak zabezpieczamy dane osobowe

OTR-EM poważnie traktuje ochronę Państwa danych i podejmuje odpowiednie środki w celu zapobiegania niewłaściwemu użyciu, utracie, nieuprawnionemu dostępowi, niechcianemu ujawnieniu i nieuprawnionym zmianom. Jeśli mają Państwo wrażenie, że Państwa dane nie są odpowiednio zabezpieczone lub jeśli istnieją przesłanki świadczące o nadużyciu, prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta lub na adres office@otr-em.com